Gedenkstenen

Het Steenen Huys is  15 jaar geleden als eerste in Nederland begonnen met de lasergraveer techniek voor gedenkstenen. Hiermee is het mogelijk om bestaande foto’s over te brengen op donkerkleurige natuursteen soorten. In de afgelopen jaren is gebleken dat niet alleen gekozen wordt voor een portret van de overledene maar ook andere foto’s zoals een mooie roos  of dorpsgezicht/landschap die bijzondere herinneringen oproepen.

Gravure-man-met-tatoo

Deze grafsteen is van een laserafbeelding voorzien in opdracht van de firma Bart Natuursteen uit Zaandijk.

Belettering grafstenen

In de loop van de jaren heeft Het Steenen Huys haar dienstverlening op het gebied van  gedenkstenen verder uitbreid. Tegenwoordig worden alle soorten van belettering aangeboden, naast zandstraal-letter, brons of aluminium letters ook handgehakte letters mogelijk.

Voor een bijzetting van oudere stenen worden soms lettertekens op maat gemaakt om het bestaande lettertype zoveel mogelijk te benaderen. Het goud inleggen van letters behoort ook tot de dienstverlening van ons bedrijf.

3D Gedenkstenen

Gedenkstenen kunnen door onze medewerkers 3D worden gemodelleerd naar wens van de klant.

Daarnaast is het mogelijk om zelf een monument te ontwerpen.

Gedenkstenen

Het Steenen Huys biedt op allerlei niveaus ondersteuning aan voor bedrijven die op enigerlei wijze actief zijn met de verkoop van gedenkstenen. Dit kunnen zowel steenhouwerijen zijn of gedenksteenwinkels zonder werkplaats.

Het Steenen Huys biedt hiervoor de volgende diensten aan zowel voor natuurstenen monumenten als voor glazen monumenten.

Tweede teksten
Ook tweede teksten kunnen door Het Steenen Huys worden verzorgd. Er zal altijd getracht worden het bestaande lettertype zoveel mogelijk te benaderen.

Samenstellen monument
Beschikt u alleen over een winkel zonder werkplaats dan kunt u de door u bestelde monumenten bij de werkplaats van Het Steenen Huys laten afleveren. Deze afgeleverde onderdelen kunnen door ons worden verlijmd op een betonnen fundering. In de regel worden ook dookgaten geboord in sokkel en staande steen.

Een samengesteld monument wordt “stelklaar” opgeleverd.

Plaatsen monument
Het Steenen Huys beschikt over een netwerk van gedenksteenstellers die op verzoek monumenten kunnen plaatsen of stenen kunnen ophalen voor een tweede belettering.

Onderhoud
Bestaande monumenten kunnen door Het Steenen Huys worden schoongemaakt en eventueel licht worden opgeschuurd (Belgisch Hardsteen of Carrara). Letters worden opnieuw ingeschilderd.

Opslag
Indien een gedenksteen t.b.v. een bijzetting van het graf verwijderd moet worden, kan deze steen tijdelijk bij Het Steenen Huys worden opgeslagen.

Tijdelijke steen
Voor de tijd tussen begrafenis en de plaatsingsdatum van het monument kan bij Het Steenen Huys een zwart granieten plaatje besteld worden van 18×13 cm met naam en data.

graf