Bouw

Als algemeen natuursteenbedrijf levert Het Steenen Huys een veelheid aan natuurstenen bouwmaterialen voor de professionele bouwbedrijven en timmerfabrikanten.

Alle producten worden geleverd op klantenspecificatie.

afdekkers

Geprofileerde raamdorpels

Raamdorpels of waterslagen worden standaard geleverd met waterhol. Geprofileerde raamdorpels worden uit Belgisch Hardsteen geproduceerd.

Vlakke dorpels / Douchedorpels

Vlakke dorpels worden aangepast aan de afmetingen van de dagmaat en sponningmaat van het kozijn. Voor binnenwerk worden dorpels vaak donker gezoet afgeleverd voor een luxere afwerking.

Op verzoek kunnen ook andere materialen dan hardsteen geleverd worden.

Plinten

Met plinten voor buiten wordt veelal bedoeld een natuurstenen gevelbekleding aan de onderzijde van de gevel. Vaak rondom het complete huis.

Plinten voor binnenshuis, als afwerking tussen wand en vloer, zijn vaak 10 mm dik in een hoogte van 70 tot 100 mm. Deze kunnen ook in diverse natuursteensoorten geleverd worden.

Eerste Steenplaten

Op basis van de aangeleverde tekst zal door Het Steenen Huys een voorbeeld-layout gemaakt met een voorgestelde maat van de steen. Als de layout is goedgekeurd en de lagenmaat van het metselwerk bekend is kan de eerstesteenplaat exact op maat worden geproduceerd.