Gedenkstenen

grafHet Steenen Huys biedt op allerlei niveaus ondersteuning aan voor bedrijven die op enigerlei wijze actief zijn met de verkoop van gedenkstenen. Dit kunnen zowel steenhouwerijen zijn of gedenksteenwinkels zonder werkplaats.

Het Steenen Huys biedt hiervoor de volgende diensten aan zowel voor natuurstenen monumenten als voor glazen monumenten.

Meer informatie

Tweede teksten
Ook tweede teksten kunnen door Het Steenen Huys worden verzorgd. Er zal altijd getracht worden het bestaande lettertype zoveel mogelijk te benaderen.

Samenstellen monument
Beschikt u alleen over een winkel zonder werkplaats dan kunt u de door u bestelde monumenten bij de werkplaats van Het Steenen Huys laten afleveren. Deze afgeleverde onderdelen kunnen door ons worden verlijmd op een betonnen fundering. In de regel worden ook dookgaten geboord in sokkel en staande steen.

Een samengesteld monument wordt “stelklaar” opgeleverd.

Plaatsen monument
Het Steenen Huys beschikt over een netwerk van gedenksteenstellers die op verzoek monumenten kunnen plaatsen of stenen kunnen ophalen voor een tweede belettering.

Onderhoud
Bestaande monumenten kunnen door het Steenen Huys worden schoongemaakt en eventueel licht worden opgeschuurd (Belgisch Hardsteen of Carrara). Letters worden opnieuw ingeschilderd.

Opslag
Indien een gedenksteen t.b.v. een bijzetting van het graf verwijderd moet worden, kan deze steen tijdelijk bij Het Steenen Huys worden opgeslagen.

Tijdelijke steen
Voor de tijd tussen begrafenis en de plaatsingsdatum van het monument kan bij Het Steenen Huys een zwart granieten plaatje besteld worden van 18×13 cm met naam en data.